Naszymi popisowymi daniami są:
Kubełek z wołowiną BULGOGI
Kubełek z marynowaną wołowiną o słodkim posmaku, w którym serwowany jest również ryż, makaron z batatów, kimchi, surówka koreańska i sosy. Danie posypane jest prażonym sezamem i szczypiorkiem.
Kubełek z wieprzowiną JEYUKBOKKEUM
Kubełek z pikantną marynowaną wieprzowiną, grzybami shitake, marchewką i cebulą, w którym serwowany jest również ryż, makaron z batatów, kimchi, surówka koreańska i sosy. Danie posypane jest prażonym sezamem i szczypiorkiem.
Kubełek z kurczakiem à la YANGNYEOM
Kubełek z kawałkami piersi kurczaka w słodko-ostrym sosie z nutką truskawek. W kubełku serwowany jest również ryż, makaron z batatów, kimchi, surówka koreańska i sosy. Danie posypane jest prażonym sezamem i szczypiorkiem.
Korean curry rice (danie wegetariańskie)
Koreańskie curry podawane m.in. z cukinią, batatem, cebulą, ryżem i kimchi.
Kurczak curry
Koreańskie curry z kurczakiem podawane m.in. z cukinią, batatem, cebulą, ryżem i kimchi.
Zupa kimchi
Ostra i aromatyczna zupa z kimchi na bazie bulionu warzywnego. Podawana z ryżem, szczypiorem i sezamem.
Kimchi
Pikantna kiszona kapusta pekińska.
Nasze wybrane dania dnia:
Kimpab
Serwujemy kimbap z ostrą pastą z tuńczyka, omletem, marynowaną rzodkwią, tykwą, ogórkiem i marchewką lub kimbap wege – z omletem, marynowaną rzodkwią, tykwą, ogórkiem i marchewką.
Tteokbokki
Streetfoodowy przysmak Koreańczyków – ryżowe kluski w ostrym sosie gochujang z paskami ciasta rybnego.
Mandu
Wegetariańskie koreańskie pierożki z kimchi lub z warzywami i makaronem z batatów.
Słodkie tteokbokki
Streetfoodowy przysmak Koreańczyków w słodkiej wersji: miodowo – maślane ryżowe kluski, posypane prażonym sezamem i polane owocowym sosem
Gungjung tteokbokki
Tradycyjne królewskie danie koreańskie – kluski ryżowe z grzybami shitake, cukinią, marchewką i cebulą czosnkową (wersja wegetariańska)